Dzisiaj jest 18 pa藕dziernika 2019, 07:53

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomo艣膰
 Tytu艂: Silnik na wtrysku w starej budzie
Post: 20 wrze艣nia 2019, 18:42 
Offline
Liberatorus Maximus
Liberatorus Maximus

Rejestracja: 19 lipca 2014, 21:05
Posty: 255
By艂 ju偶 taki temat? Nie mog艂em znale藕膰.

Chcia艂bym poprosi膰 Was o burz臋 m贸zg贸w 偶eby艣cie mi podpowiedzieli co potrzeba do za艂o偶enia wtryskowego silnika do V1.
Chcia艂bym je艣li si臋 zdecyduj臋, 偶eby to dzia艂a艂o jak trzeba ale jak najmniej wywala膰 starych kabli.

Silnik z osprz臋tem mam, stara skrzynia raczej podejdzie bo obecnie mam u siebie blok z V2, co z elektroniki?


Na g贸r臋
 Wy艣wietl profil  
 
 Tytu艂: Re: Silnik na wtrysku w starej budzie
Post: 20 wrze艣nia 2019, 20:26 
Offline
Starszy Liberatorus
Starszy Liberatorus

Rejestracja: 8 sierpnia 2015, 16:55
Posty: 100
Lokalizacja: gdynia
Jesli mechanika podejdzie to kable ogarniesz. Na pewno komputer i wiazka silnika, w V2 komputer jest pod ostatnim siedzeniem pod klapka po prawej stronie stronie. Trzeba by go gdzies logicznie schowac w V1. Wiazka leci tez leci wzdluz ramy po prawej (pasazera) stronie i wychodzi pod deska rozdzielcza. Pewnie to bedziesz potrzebowal zeby uruchomic silnik. Ja bym sie bardziej bal czy polosie podpasuja, ale jakby co mozna zrobic hybrydy. Jesli uda ci sie spasowac silnik z V2 ze skrzynia V1 to pewnie da rade jakos to umiescic, kwestia mocowan silnika i skrzyni-pewnie troche trzeba bedzie ponaciagac to i owo. Pompa paliwa? Nie wiem jak to jest umieszczone w V1. Myslalem o takim myku wczesniej bo V1 bardziej mi sie podoba, ale praktycznosc zwyciezyla.


Na g贸r臋
 Wy艣wietl profil  
 
 Tytu艂: Re: Silnik na wtrysku w starej budzie
Post: 25 wrze艣nia 2019, 16:18 
Offline
Liberatorus Maximus
Liberatorus Maximus

Rejestracja: 19 lipca 2014, 21:05
Posty: 255
dzi臋ki.
Z pomp膮 chyba b臋dzie luzik bo w V1 te偶 jest elektryczna a nie mechaniczna.
skrzynia zostanie od V1 wi臋c z p贸艂osiami nie trzeba nic kombinowa膰.
Obecnie w moim V1 siedzi blok z V2 wi臋c to dow贸d 偶e pasuje plug and play.
hmm, komputer i wi膮zk臋 do komputera rozumiem ale nie wiem czy chc臋 rozstawa膰 si臋 z moj膮 wi膮zk膮 id膮c膮 do przodu...hmmm


Na g贸r臋
 Wy艣wietl profil  
 
 Tytu艂: Re: Silnik na wtrysku w starej budzie
Post: 30 wrze艣nia 2019, 02:00 
Offline
Starszy Liberatorus
Starszy Liberatorus

Rejestracja: 8 sierpnia 2015, 16:55
Posty: 100
Lokalizacja: gdynia
No to pewnie bedziesz musial wybebeszyc te kable ktore steruja silnik V2, i dolozyc je do starej wiazki. Mozna by tez pokusic sie o zrobienie nowej-strasznie skomplikowane to nie jest, ale roboty w piiiii...


Na g贸r臋
 Wy艣wietl profil  
 
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: Obecnie na forum nie ma 偶adnego zarejestrowanego u偶ytkownika i 1 go艣膰


Nie mo偶esz tworzy膰 nowych temat贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach
Nie mo偶esz zmienia膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Przejd藕 do:  
cron