Dzisiaj jest 16 pa┼║dziernika 2018, 08:14

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejd┼║ na stron─Ö Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomo┼Ť─ç
 Tytu┼é: Re: problem w V1 - kompresja w normie a spala du┼╝o oleju
Post: 10 kwietnia 2013, 11:06 
Offline
Nowicjusz
Nowicjusz

Rejestracja: 8 lutego 2013, 23:50
Posty: 37
Lokalizacja: warszawa
tak to ja.wpadam nieraz do tego zyda.nawet teraz jestem :-D


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é: Re: problem w V1 - kompresja w normie a spala du┼╝o oleju
Post: 10 kwietnia 2013, 12:55 
Offline
Ogl─ůdacz
Ogl─ůdacz

Rejestracja: 26 marca 2013, 02:21
Posty: 18
Lokalizacja: Bydgoszcz/┼ü─ůsko Ma┼ée
Granat, jak na razie to Ty nabijasz niepotrzebne posty, dlatego ko┼äcz─Ö dyskusj─Ö z Tob─ů i czekam na jakie┼Ť wie┼Ťci od za┼éo┼╝yciela w─ůtku...

Mosoma, w takim razie współczuję, ja staram się omijać tę dziuplę z daleka :-P

Sorry wszystkim za OT ;-)


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é: Re: problem w V1 - kompresja w normie a spala du┼╝o oleju
Post: 10 kwietnia 2013, 20:34 
Offline
Liberatorus Maximus
Liberatorus Maximus

Rejestracja: 16 marca 2013, 11:11
Posty: 228
Lokalizacja: Kluczbork
Chyba obaj si─Ö nie do ko┼äca zrozumieli┼Ťmy st─ůd nieporozumienie, gramy przecie┼╝ do jednej bramki-trzeba przywr├│ci─ç wynalazka na drog─Ö:)


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é: Re: problem w V1 - kompresja w normie a spala du┼╝o oleju
Post: 14 kwietnia 2013, 12:59 
Offline
Młodszy Liberatorus
Młodszy Liberatorus

Rejestracja: 22 lutego 2013, 08:03
Posty: 63
Lokalizacja: Gdynia
Witam po ma┼éej przerwie, kompresja na rozgrzanym to 11bar do 12, na 1000km spala 1litr oleju, typ oleju 15W40 lotos, co ciekawe nie kopci, rano zapala bez problemu, na zimnym te┼╝ bez problemu, sprawdzi┼éem , wyciek├│w nie wida─ç, such podspdem , nawet nie jest wilgotny od np. w┼ésnie oleju karter silnika czy skrzynia bieg├│w, poprosty sucho, nie wiem co jest tego przyczyn─ů by nie rozbiera─ç czego┼Ť niepotrzebnie.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é: Re: problem w V1 - kompresja w normie a spala du┼╝o oleju
Post: 14 kwietnia 2013, 16:03 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar u┼╝ytkownika

Rejestracja: 5 lutego 2007, 03:05
Posty: 2419
Lokalizacja: Opole
11 -12 to prawidłowa jeszcze kompresja , ale w liberach std jest na poziomie 14-16
wygl─ůda takie spalanie oleju na 1000km oznacza ju┼╝ przepuszczanie na pier┼Ťcieniach
na razie nie masz si─Ö czym przejmowa─ç bo to nie jest jeszcze ┼║le , ale szykuj sie do wymiany pier┼Ťcionk├│w

Sprawd┼║ czy nie masz przedmuch├│w oleju z odmy do puszki filtra
je┼Ťli masz tam olej lub jego ┼Ťlady oznacza ┼╝e sa przedmuchy.
wtedy trzeba pomy┼Ťle─ç o uszczelniaczach zawor├│w

_________________
...:: SunRiver ::...
-------------------------------------------------------
Subaru Libero E12i 4WD SDX-SR 94 - buuuu ju┼╝ bez speciala :(
Obrazek Obrazek Obrazek


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é: Re: problem w V1 - kompresja w normie a spala du┼╝o oleju
Post: 14 kwietnia 2013, 19:54 
Offline
Młodszy Liberatorus
Młodszy Liberatorus

Rejestracja: 22 lutego 2013, 08:03
Posty: 63
Lokalizacja: Gdynia
Dzi─Öki , sprawdz─Ö i dam zna─ç


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Wy┼Ťwietl posty nie starsze ni┼╝:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejd┼║ na stron─Ö Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

U┼╝ytkownicy przegl─ůdaj─ůcy to forum: Obecnie na forum nie ma ┼╝adnego zarejestrowanego u┼╝ytkownika i 2 go┼Ťci


Nie mo┼╝esz tworzy─ç nowych temat├│w
Nie mo┼╝esz odpowiada─ç w tematach
Nie mo┼╝esz zmienia─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz usuwa─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz dodawa─ç za┼é─ůcznik├│w

Szukaj:
Przejd┼║ do:  
cron