Dzisiaj jest 22 czerwca 2018, 05:44

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: CB radyjo w V2
Post: 29 września 2007, 20:25 
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: 26 maja 2007, 18:05
Posty: 288
Lokalizacja: Rzeszów
przedtem było na przedniej ściance pod lewarkiem
ale postanowiłem jakieś zmiany powprowadzać :-P
i teraz jest tak, jak na fotkach


trochę zeszło z demontażem podsufitki, żeby wspornik zamontować do blachy
ale jest i działa

Bartel

P.S. Moderatory - proszę miniaturki wy... ... usunąć.


Załączniki:
IMG_4512.JPG
IMG_4512.JPG [ 52.04 KiB | Przeglądany 5939 razy ]
IMG_4520.JPG
IMG_4520.JPG [ 47.39 KiB | Przeglądany 5939 razy ]
IMG_4519.JPG
IMG_4519.JPG [ 36.51 KiB | Przeglądany 5939 razy ]


Ostatnio zmieniony 29 września 2007, 22:04 przez Bartel, łącznie zmieniany 1 raz
Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CB radyjo w V2
Post: 24 stycznia 2008, 21:59 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 5 lutego 2007, 03:05
Posty: 2418
Lokalizacja: Opole
Nio i u mnie jest miejsce na CB :)


Obrazek

Obrazek

a że w aucie nie pale więc miejsce po popielniczce jak znalazł na radyjko :)

Antena stoi na klapie tylnej w dzwonku stantartowy Lemm 1500 z kablem 3/4 fali (2x3.64m)

_________________
...:: SunRiver ::...
-------------------------------------------------------
Subaru Libero E12i 4WD SDX-SR 94 - buuuu już bez speciala :(
Obrazek Obrazek Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CB radyjo w V2
Post: 27 stycznia 2008, 17:30 
Offline
VIP
VIP

Rejestracja: 7 lutego 2007, 16:18
Posty: 70
Lokalizacja: ceska republika
několik možností z českých stránek:

Řešení kam se CB anténou jsou dvě. Kvalitní magnetka umístěná hned za
střešní okno (nesmí se otvírat!!!) a nebo vyrobit držák okoukaný na setkání v Srbské Kamenici. Je to trochu "nouzovka" ale funguje. Dědek
Obrazek

XXcomputer.gif

jedno z možných řešení na modrém z německa jsem něl držák na staničku CB na
Obrazek

a anténu na místě pojistek:
Obrazek

stanička ( HARRY ) i anténa jsou značky PRESIDENT

_________________
Kdo je chytrý, míří ke hvězdám


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CB radyjo w V2
Post: 27 stycznia 2008, 20:07 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 5 lutego 2007, 03:05
Posty: 2418
Lokalizacja: Opole
Jarda : antene mam tak samo na klapie z tyłu tyle ze Lemm AT1500
a na radyjko zamiast popielniczki to dobre miejsce wiec tam dałem :)

zdravim

_________________
...:: SunRiver ::...
-------------------------------------------------------
Subaru Libero E12i 4WD SDX-SR 94 - buuuu już bez speciala :(
Obrazek Obrazek Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CB radyjo w V2
Post: 25 lipca 2011, 08:53 
Offline
Junior Admin
Junior Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 7 lutego 2007, 00:30
Posty: 1199
Lokalizacja: Koło
Macie jakieś inne niż wyżej pomysły na zamocowanie anteny? Wersja na magnes odpada bo ostatnio często jeżdże po lesie i gałęzie by mi ją ciągle ściągały.

_________________
Ściskam grabę,
Niuftia
------------------------------------
1. Mam, bo mieć chcę!
2. Ciągle ni mom chenci do roboty!
3. Jak mam czas to leżę i odpoczywam, jak nie mam czasu to tylko leżę!
4. Z optymizmu już się wyleczyłem, z głupoty niestety jeszcze nie!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CB radyjo w V2
Post: 25 lipca 2011, 09:30 
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: 2 października 2009, 23:37
Posty: 468
Lokalizacja: Łódź
Ja jak planowałem CB u siebie to myślałem o montażu anteny do rynienki lub do tylnej klapy za pomocą takich uchwytów:
http://allegro.pl/uchwyt-cb-na-rynienke ... 56183.html
http://allegro.pl/uchwyt-bagaznikowy-do ... 77793.html

_________________
Nie pomoże koni kupa, gdy kierowca będzie dupa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CB radyjo w V2
Post: 5 września 2011, 01:59 
Offline
NA WIDELCU

Rejestracja: 21 października 2010, 15:52
Posty: 269
Lokalizacja: z Polski - chyba
Niuftia pisze:
... Wersja na magnes odpada bo ostatnio często jeżdże po lesie i gałęzie by mi ją ciągle ściągały.


miałem ten sam problem, gdy posiadałem antenę z małym magnesem..., ale po kradzieży z mojego auta po zostawieniu jej na noc na dachu kupiłem 115 Hustlera, która dzięki magnesowi szerokiemu i budowie bata kładzie się na płasko na dach i nie spada nawet w lesie... :mrgreen:

_________________
moja jest racja...~!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CB radyjo w V2
Post: 22 marca 2013, 12:34 
Offline
Junior Admin
Junior Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 7 lutego 2007, 00:30
Posty: 1199
Lokalizacja: Koło
Żeby nie zakładać nowego tematu podpinam się ze swoim zapytaniem co to stare jest jak świat: któren radyjok zanabyć?
Miałem starego Unidena 520XL ale był się zepsuł i zamiast do naprawy to oddałem go na złom. :evil:
Założenia są takie:

1. modulacja AM i FM;
2. dobry filtr przeciw zakłóceniowy (sprzęt będzie pracował w różnych autach);
3. wskazane żeby było ASC (pod warunkiem, że to działa);
4. jak najmniej pokręteł (wersja dla idiotów);
5. brak lcd.

Wiem, że swego czasu PrzemoK chwalił Cobrę 19 cośtam ale może od tego czasu sporo się zmieniło.
Nie musi być markowe, nie musi też być najtańsze, musi być dobre :!:
No i teraz chwalcie się co też wozicie w swoich liberatorach. :-P

_________________
Ściskam grabę,
Niuftia
------------------------------------
1. Mam, bo mieć chcę!
2. Ciągle ni mom chenci do roboty!
3. Jak mam czas to leżę i odpoczywam, jak nie mam czasu to tylko leżę!
4. Z optymizmu już się wyleczyłem, z głupoty niestety jeszcze nie!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CB radyjo w V2
Post: 22 marca 2013, 13:57 
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: 26 maja 2007, 18:05
Posty: 288
Lokalizacja: Rzeszów
Jeśli w różnych autach, to pomyślałbym o ręczniaku dobrym jakimś... Nie miałem, więc modelu nie podpowiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CB radyjo w V2
Post: 22 marca 2013, 16:37 
Offline
Młodszy Liberatorus
Młodszy Liberatorus

Rejestracja: 14 lutego 2012, 18:55
Posty: 63
Lokalizacja: Płońsk
Wymagania masz niewielkie więc polecam ponowny zakup UNIDEN-a 520.
Używam takich radyjek w czterech autach i bardzo je chwalę.
Poza tym gabaryty są niewielkie,bardzo przyjazne dla naszych aut :->

Pozdrawiam
Marcin

_________________
KUPIĘ KATALIZATORY SAMOCHODOWE
517-034-061


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CB radyjo w V2
Post: 22 marca 2013, 17:41 
Offline
Junior Admin
Junior Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 7 lutego 2007, 00:30
Posty: 1199
Lokalizacja: Koło
Ręczniak odpada, testowałem przez chwilę Alana 42 (chyba) i jak dla mnie ma dwie wady: jest mało ergonomiczny w aucie i jest przenośny.
Idea jest taka by w każdym aucie zainstalować na stałe zestaw dedykowany do tego konkretnego samochodu (dlatego upieram się przy dobrych filtrach) składający się z jednego modelu cb-radia i różnych anten. Przenoszenie jednego zestawu między różnymi autami jest upierdliwe i wymaga pamiętania o wielu drobnych szczegółach, a i tak ostatecznie kończy się na tym, że zestaw nie działa bo pomyliłem anteny albo coś równie banalnego. Fuszerce i prowizorce mówimy stanowcze NIE :!:

Jako były (i ciągle zadowolony) posiadacz oryginalnego Unidena 520XL swoje pierwsze kroki skierowałem właśnie na ten model. Okazało się, że zachwalających i psioczących na aktualnie dostępne klony tego radyjka jest tyle samo więc zacząłem drążyć temat głębiej niż chciałem. Pewien wioskowy fachowiec powiedział mi, że te nowe Unideny są g@$%* warte w porównaniu ze starymi. Bardzo polecał Presidenta Teddy'ego ale jak zapytałem o inne marki to się okazało, że nie ma bo sprzedaje tylko Presidenty. Wujek Gugel powiedział mi natomiast, że aktualnie President zaopatruje się w płyty główne właśnie u Unidena i tu zaczyna się kwadratura koła. Kiedy już prawie przekonałem się do zakupu właśnie Presidenta (m.in. za sprawą 5-letniej gwarancji) w sklepie gdzie chciałem dokonać zakupu powiedziano mi, że oni ograniczają ją do 12 miesięcy :shock: , bo ludzie źle użytkują radia i potem żądają wymiany na nowe. :shock: :shock:

_________________
Ściskam grabę,
Niuftia
------------------------------------
1. Mam, bo mieć chcę!
2. Ciągle ni mom chenci do roboty!
3. Jak mam czas to leżę i odpoczywam, jak nie mam czasu to tylko leżę!
4. Z optymizmu już się wyleczyłem, z głupoty niestety jeszcze nie!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: CB radyjo w V2
Post: 22 marca 2013, 19:40 
Offline
Młodszy Liberatorus
Młodszy Liberatorus

Rejestracja: 14 lutego 2012, 18:55
Posty: 63
Lokalizacja: Płońsk
Mam dwie stare (made in Philippines) i dwie nowe wersje (made in China)
Wiadomo,że starsze wersje są lepiej wykonane ale zapewniam Cię że te nowe też dają radę.
Szukaj typowego Uniden-a a nie jakiegoś klona.
President był dobry kilkanaście lat temu,teraz płacisz tylko za znaczek :-D
(nie jest on zły ale nie za te pieniądze )

_________________
KUPIĘ KATALIZATORY SAMOCHODOWE
517-034-061


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron